Aluminium raamprofielen: een kleurrijke kijk op de toekomst

De meest gangbare methode om aluminium raamprofielen te lakken is poedercoating. Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht een kleurpoeder op een voorbehandeld aluminiumprofiel verstoven wordt. Daardoor blijft het poeder tijdelijk aan het profiel kleven, waarna het in een oven gesmolten of ‘uitgemoffeld’ wordt. In de loop der jaren hebben wij van poedercoaten onze specialiteit gemaakt.

Flexibel & creatief

De ongelakte SAPA-profielen worden in onze poederlakkerij eerst chemisch voorbehandeld door onderdompeling in een badenreeks. Deze  voorbehandeling is van essentieel belang voor een maximale hechting, duurzaamheid en corrosiebescherming. Vervolgens worden de aluminium raamprofielen in elke gewenste RAL-kleur en glansgraad gepoedercoat. Glanzend, mat, structuur en structuur metallic: het is allemaal mogelijk. U vraagt, wij moffelen! Wij selecteren onze poeders nauwkeurig op basis van kwaliteit en prestatie.

Dankzij onze eigen poederlakkerij kunnen we zeer flexibel inspelen op de wensen van onze klanten. Zo werken we onze aluminium ramen en deuren op maat af en besteden we aandacht aan ieder detail van elk afzonderlijk project. Bovendien hoeft u niet zomaar voor de standaardkleuren te kiezen bij de realisatie van uw droomwoning. Wij bieden u de uitgelezen kans om uw aluminium raamprofielen op een creatieve manier te laten afwerken in uw favoriete kleur!

Uiteraard bieden wij naast de eindproducten uit ons eigen atelier ook het hele gamma van gelakte profielen in de typische SAPA-kleuren aan.

Onze garanties

Het Van Hout Alu-Construct poedercoatingsproces rendeert. Daar kunt u van aan. Wij garanderen:

  • Hoge UV-weerstand
  • Lange levensduur 
  • Uitstekend kleurbehoud

Vakmanschap uit eigen atelier dus!
Contacteer ons gerust voor al uw vragen rond SAPA aluminium.