ISOLATIE, VENTILATIE EN VEILIGHEID: MEE MET DE NIEUWSTE NORMEN

ISOLATIE

Sinds de invoering van de nieuwe regelgeving (EPB) over energieprestatie en binnenklimaat van een woning zijn de thermische isolatie-eisen verstrengd en worden er minimale ventilatienormen opgelegd.

Ook bij de installatie van ramen spelen isolatie en energiebesparing een steeds grotere rol. De tijd dat gewone dubbele beglazing voldoende was, is definitief voorbij.

Voor ramen bestaan er heel wat soorten glas. De meest voorkomende zijn dubbel glas, drievoudig glas, hoogrendementsglas, superisolerend glas, geluidswerend glas, zonwerend glas, gelaagd glas en gehard glas. Onze specialisten leggen u graag uit wat de eigenschappen van die verschillende soorten zijn en welk glas het meest geschikt is voor uw project. Onze studiedienst geeft graag meer uitleg over de mogelijkheden.

De isolatiekwaliteit van een venster wordt niet enkel bepaald door het gekozen glas, maar ook door het type profiel, de manier waarop het glas in het profiel is bevestigd en de plaatsingswijze van het profiel in de wand.

Weet u wat de ‘U’ betekent?

De isolatiewaarde van glas en raamprofiel wordt uitgedrukt in U-waarden die het warmteverlies per vierkante meter uitdrukken. Hoe lager de U-waarde, hoe beter.

De combinatie van de U-waarde van het profiel (Uf) en de U-waarde van het glas (Ug) geeft de globale U-waarde van uw ramen (Uw). Onze studiedienst berekent de globale isolatiewaarde van het schrijnwerk van uw woning.

VENTILATIE

Elke nieuwe woning moet uitgerust zijn met een ventilatiesysteem dat de opgelegde hoeveelheid ventilatielucht garandeert, om een gezonde binnenomgeving te waarborgen. Dit kan door onder meer raamroosters in het raamkader te plaatsen. U kunt ze bovenaan, onderaan of zelfs verticaal laten plaatsen. Ze zijn voorzien van een ingebouwde bescherming tegen insecten en regeninslag. Een regelbare klep die zich aanpast aan de winddruk, verhindert dat er een tochtgevoel ontstaat.

Dergelijke roosters kunnen ook boven raamkaders worden geplaatst. Als u dat wenst, is het belangrijk om dat al in de ontwerpfase van uw woning te laten opnemen.

Bij een renovatie wordt verwacht dat de nieuwe ramen eveneens van ventilatieopeningen voorzien zijn. 

Laat ons gerust weten welke raam- en deurroosters u precies nodig heeft. We maken ze met plezier op maat.

VEILIGHEID

Voor ongewenste bezoekers zijn de ramen en deuren van een gebouw dé toegangswegen bij uitstek. Inbraakvertragend buitenschrijnwerk is dan ook geen overbodige luxe.

Door het hoogwaardig aluminium alleen al zijn onze profielen uiterst veilig. Niettemin kunnen wij een verhoogde beveiliging garanderen, dankzij opbouw van de profielen in combinatie met buisvormige glaslatten en aangepast veiligheidsbeslag. Het raam kan dus niet meer uit zijn hengsels worden gelicht.

Onder veiligheidsbeslag verstaan we onder meer meerpuntsloten, paddenstoelnokken  en veiligheidscilinders met een veilige cilinderrozet of een langschild dat op het deurblad bevestigd wordt. Ook vergrendelbare krukken en inbraakvertragend glas behoren tot de mogelijkheden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x